Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова заяви на редовния брифинг

...
Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова заяви на редовния брифинг
Коментари Харесай

Митрофанова: Използването на думата „корупция“ по отношение на Путин и Балкански поток е оскърбление

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова съобщи на постоянния брифинг на страницата на посолството във фейсбук, че изказванията за сведения за корупция по адрес на съветския президент Владимир Путин при построяването на газопровода " Балкански поток " са обидни и неприемливи.

" Обърнахме внимание на потреблението на думата “корупция ” във връзка с президента на Руската Федерация Владимир Путин в подтекста на построяването на газопровода “Балкански поток ”. Подобни голословни изявления в адрес на президента са безусловно неприемливи и не могат да се преглеждат иначе, с изключение на като огорчение по отношение на Руската Федерация ", уточни Митрофанова.

На 12 май министър-председателят Кирил Петков разяснява тематиката на Министерски съвет при завръщането си от Съединени американски щати.  " Нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в нашия район и в Европа като цяло. Затова аз ще издам заповед за цялостна инспекция по всички аспекти на „ Балкански поток.  Този вид планове са тъкмо за това, което се приказва - когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин ".  

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР